Restoran Lorenzo & Kakalamba

Info

O nama

Lorenzo&Kakalamba je restoran italijanske i srpske kuhinje koji mnogi opisuju kao najoriginalniji i najneobičniji restoran u Beogradu. Impresivan ambijent restorana je već postao svojevrsna turistička atrakcija, a tome svedoči i veliki broj stranih gostiju koji svakodnevno posećuju naš restoran. Kapacitet je 150 sedećih mesta podeljenih u dve sale. Imamo iskustva sa većim grupama, a takođe smo do sada imali prilike da ugostimo velike domaće i strane firme, kao npr. Gasprom , Rosche , Siemens, Asocijaciju evropskih kardiologa, Kodak, sportske reprezentacije raznih zemalja … Svi naši gosti se uvek vraćaju i toplo nas preporučuju.

Osim interesantnog ambijenta Lorenzo&Kakalamba se ističe i svojom kuhinjom koja se zasniva na tradicionalnim jelima karakterističnim za regiju Toskane, ali i za regiju južne Srbije, tj.Pirota. Većina namirnica, koje koristimo u pripremi jela, je iz originalnih područja, tj. Toskane i Pirota, odnosno sa pašnjaka Stare planine. Stranim posetiocima našeg restorana uvek je zanimljiva domaća kuhinja, a posebno: jagnjeće pečenje ispod sača , teletina ispod sača , sarmice u vinovom listu, šušpe , peglana kobasica, domaći ajvar…Što se tiče italijanske kuhinje, ističemo da se sve paste prave ručno, od italijanskog brašna, i to po tradicionalnim receptima, a kao priznanje tome, Italijanska Privredna komora je u saradnji sa Ministarstvom turizma Italije našem restoranu dodelila prestižni sertifikat Marchio Ospitalità Italiana – ristoranti Italiani nel Mondo. Profesionalnost u radu restorana Lorenzo&Kakalamba nagradila je i Turistička Organizacija Srbije 2012. godine nagradom Turistički cvet.

Osim tradicionalnih jela, na jelovniku restorana su i moderna jela svetske kuhinje, a osnovna karakteristika svih jela je svežina namirnica i izvrsna priprema vrhunskih kuvara.

U Lorenzo & Kakalamba restoranu se pravi i originalna Pizza Italiana od najkvalitetnijeg italijanskog brašna u tradicionalnoj pizza peci na drva, a već je čuvena i prepoznatljiva naša fokača.

Bašta restorana ima pokretni krov gde gosti mogu da uživaju u prolećnim danima, a u vreme velikih vrućina najsavremeniji klima uređaji omogućavaju gostima prijatan ugođaj pod otvorenim nebom.

Na velikoj karti sveta, koja se nalazi na jednom zidu naseg restorana, posetioci obeležavaju sa kojih krajeva sveta su doputovali.

U restoranu se sluša fina moderna italijanska muzika.

Restoran Lorenzo & Kakalamba dobio je prestižnu titulu AMBASADOR LUCE od strane toskanske vinske kuće LUCE DELLA VITE. Titula je uručena vlasnici restorana gđi. Sanji Đorđević 20. 09. 2016. godine u prostorijama restorana, uz prisustvo eminentnih ličnosti Beograda, Pirota i Srbije. Ova nagrada je tek 40-ti put dodeljena u svetu i predstavlja potvrdu gastronomskog i turističkog prestiža. U istočnoj Evropi uručene su 4 nagrade AMBASADOR LUCE dok ni jedna na prostorima EX-Yu.
Ostalih 36 uručene su restoranima širom sveta od Los Anđelesa do Tokija.
Poštovanje koje je restoran Lorenzo & Kakalamba zaslužio od strane kuće vina FRESCOBALDI iz Toskane se ogleda, između ostalog, u tome da se na svakom stolu gostima nudi LAUDEMIO FRESCOBALDI maslinovo ulje i LEONARDI aceto balsamico.
Vlasnica restorana završila je u Firenci akademiju Apicius i time postala Master chef Toskanske kuhinje. Njeni chef mentori iz Firence, Londona i Amsterdama omogućili su joj spoznaju najsavremenijih tehnika pripremanja hrane, a specijalnost Lorenza & Kakalambe tradicionalna toskanska i pirotska kuhinja uz pripremu savremenih internacionalnih jela.
U večeri dodele nagrade održana je aukcija arhivskih vina LUCE, a sav prihod doniran je u humanitarne svrhe.

Preuzmite cenovnike

Dodatne informacije:

Opština:

PALILULA | Beograd

Muzika:

Preporuka

Dekoracija:

Preporuka

Popusti za mladence:

Da

Parking:

Da

Fotograf:

Preporuka

Trajanje svadbe:

Po dogovoru

Mladenački apartman:

Ne

Beograd:

Komentari:

0 Komentari
Ugrađene povratne informacije
Pogledaj sve komentare
Info
Pošaljite upit

ZATRAŽITE INFO I PONUDU | Restoran Lorenzo & Kakalamba

    Željeni datum venčanja


      Željeni datum venčanja