Restoran TRI ŠEŠIRA

Info

O nama

“Tri Šešira” je pravi biser među restoranima Skadarlije. Sagrađen je u srcu Skadarske ulice i u prepoznatljivom ambijentu postoji više od 150 godina. Otvoren je 1864. u zgradi u kojoj se prethodno nalazila zanatska radionica, koja je kao logotip imala tri plehana šešira. Po tome je restoran i dobio naziv. Po svojoj usluzi i kvalitetu restoran je poznat i izvan granica naše zemlje. Imao je čast da ugosti najeminentnije domaće i svetske ličnosti: Kralja Huana Karlosa, Džorža Buša, Pertinija, Vili Branta i druge. Svedočanstva o prijatnom boravku u restoranu čuvaju se u knjizi gostiju. “Tri Šešira” – bogatstvo tradicije, umetnosti i boemskog života. Ovde su uživali i dane provodili Tin Ujević, Branislav Nušić, Gustav Krklec, Čiča Ilija Stanojević, Raka Drainac, a najznamenitiji stanovnik Skadarske ulice – Đura Jakšić ga je često nazivao “vinsko vrelo”.

Ogr­nu­ta 115-go­di­šnjim pla­štom, „Po­li­ti­ka” je si­šla niz ska­darlij­sku kal­dr­mu i oku­pi­la svo­ju svi­tu – no­vi­na­re, ured­ni­ke, lekto­re, fo­to-re­por­te­re, pre­la­ma­če… pod kr­o­vom „Tri še­ši­ra”. Ova adre­sa je s razlo­gomiza­bra­na, ka­že v. d. glav­nog i od­go­vornog ured­ni­ka Žar­ko Ra­kić, jer je u ovoj naj­sta­ri­joj ka­fa­ni u bo­em­skoj če­tvr­ti, rođenoj 1864. godi­ne i dru­goj po vre­me­šno­sti u pre­sto­ni­ci, 1904. na­sta­la ide­ja o osni­va­nju na­šeg dnev­nog li­sta. Ovi po­da­ci za­be­le­že­ni su u knji­zi „Kod tri še­ši­ra” no­vi­na­ra Mi­ro­sla­va Stefa­no­vića, sa­rad­ni­ka „Po­li­ti­kinog” „Ma­ga­zi­na”. Iz ovog de­la sa­zna­je se i da je ču­ve­na ska­dar­lij­ska „ga­ta­ra”, glu­mi­ca Lju­bi­ca Ja­ni­ći­je­vić, na ovom me­stu pr­o­re­kla Mar­ga­ret Ta­čer da će bi­ti veli­ki dr­žavnik, a za ka­fan­skim sto­lom pe­snik Ste­van Ra­ič­ko­vić upo­znao je svo­ju su­pru­gu Boja­nu, o če­mu je ona pi­sa­la, a on to pi­smo pr­o­sledio Cr­njan­skom u Lon­don.U zimskim da­ni­ma tu je go­ste za­ba­vlja­la Sof­ka Ni­ko­lić, ko­ju su zvali kra­lji­com sev­da­ha i ro­man­si.

U okvi­ru ro­đen­dan­ske pr­o­sla­ve, še­sna­e­storo ko­le­ga do­bi­lo je ju­bi­lar­na pri­zna­nja. Uz muzi­ku tam­bu­ra­ša, igru, po­e­zi­ju ko­ju je ka­zi­va­la glu­mi­ca Lji­lja­na Jak­šić i oži­vljavanje re­dakcij­skih zgo­da, no­vi­nar­ska „da­ma” za­ko­ra­či­la je u svo­ju no­vu go­di­nu.

Preuzmite cenovnike

Dodatne informacije:

Opština:

STARI GRAD, Beograd

Muzika:

Preporuka

Dekoracija:

Da

Popusti za mladence:

Da

Parking:

Javni

Fotograf:

Preporuka

Trajanje svadbe:

Po dogovoru

Mladenački apartman:

Ne

Beograd:

Komentari:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.

27 Komentara

 1. Restoran sa prepoznatljivim ambijentom. Proslava vencanja je izgledala fenomenalno, uz prijatnu atmosferu, domacu muziku. Sve pohvale za osoblje restorana jako veliki profesionalizam.

 2. Jedna od najpoznatih restorana u Beogradu, jako autentican i poseban. Restoran sa sjajnim ambijentom i odlicnom uslugom. Sve preporuke.

 3. Sve preporuke ako zelite da proslavu vencanja obavite uz tradicicionalan stil, domacu kuhinji i domacu muziku. Jedan od posebnih restorana sa posebnom atmosferom.

 4. Restoran sa tradicijom, odlicnom uslugom i sjajnom hranom.

 5. Restoran sa dugom tradicijom, sa ukusnom domacom kuhinjom i domacom muzikom.

 6. Savrseno mesto, sa odlicnom organizacijom i uskladjenom dekoracijom. Jako ljubazno osoblje, od nasmejanih hostesa, pa do konobara. Ukusnom hranom i velikim izborm pica. Preporuka.

 7. Sve pohvale. Veoma organizovano mesto , sa sjanim i ljubaznim menadzerom i osbljem. Idealno mesto za vencanje kao iz bajke.

 8. Prostor uredjen sa ukusom i idejom, sve jako lepo izgleda. Osoblje je na visini zadatka , ljubazno i nasmejano. Hrana ukusna. Sve pohvale.

 9. Sve pohvale. Veliko, prostrano, visoki plafoni, elegancija, dobra ventilacija. Prijatno i ljubazno osoblje. Hrana preukusna!

 10. Sve je super organizovano. Lepo uredjen prostor, mladenacki stol. Ljubaznog osoblje. Sve pohvale.

 11. Jako lep i pregledan prostor, sa prelepim dekoracijom i ljubaznim osobljem.

 12. Savrseno! Sa prelepom dekoracijom i savrsenom organizacijom. Prijatnim menadzerom sa sjajnim savetima. Nasmejanim i efikasnim konobarima, hostesama. Ukusnom hranom i velikom kartom pica.

 13. Jako lepo mesto. Sam deo za vencanje je jako lepo uredjen i stilizovan, pregledan. Efikasno osoblje. Sve pohvale.

 14. Odlican ambijent sa usluznim i profesionalnim konobarima. Topla preporuka

 15. Izuzetna ponuda, prijatno osoblje, prijatan ambijent, jako lepo organizovano i uskladjeno.

 16. Prijatno i ljubazno osoblje. Veliki izbor hrane i pica. Prelep prostor za vencanje, sve pohvale!

 17. Vrlo lepo mesto za vencanje. Ambijent je odlican kao i dekoracija, cine prostor jako prijatnim.. Pohvala i za konobare, velika profesionalnost.

 18. Odlican prostor za vencanje na izuzetnom mestu. Vrlo ukusno i sredjeno, sa prelepom dekoracijom i organizacijom. Efikasno osoblje.

 19. Velika pohvala za organizaciju vencanja. Maksimalno su korektni, profesionalni, sa iskusnim i nasmejanim osobljem. Prostor je jako lep i pregledan.

 20. Mesto za svaku preporuku. Atmosfera odlicna, osoblje usluzno, ljubazno i veoma profesionalno.

 21. Ambijent je jako prijatan. Usluga je fantasticna, brza i profesionalna. Hrana je jako ukusna kao i veliki izbor pica. Sve pohvale.

Info
Pošaljite upit

PROVERITE RASPOLOŽIVOST TERMINA
ZAKAŽITE SASTANAK | Restoran TRI ŠEŠIRA

  Željeni datum venčanja


   Željeni datum venčanja